Les 1: Mmm, een lekkere boterham!
We leren de stappen in het productieproces van graan tot brood.
Bekijk de filmpjes nog eens:
In de filmpjes zien we de machines die gebruikte worden (zaaimachine, pikdorser, maalmachine, mengmachine, kneedmachine, rijsoven, bakoven,... en we koppelen die aan de juiste stap in dat proces.
We vergelijken het werk van de bakker met vroeger en zien hoe andere machines en
technieken gebruikten worden om het werk te vergemakkelijken.
De delen van een tarweplant worden onderzocht en benoemd.
We ervaren de verschillende bereidingstechnieken door deze te doen in de kookactiviteit met 3VEO.
Door het koken leren we de passende materialen bij de
verschillende bereidingswijzen te zetten.
Zien dat een fornuis op gas of elektriciteit kan werken.
We gaan ook na waaruit de verschillende keukenhulpmiddelen gemaakt zijn en hoe je ze correct moet gebruiken. Zo is niet elke schaal geschikt voor de oven.
Les 3: in de keuken is het opletten!
We gaan na welke gevaren er in de keuken schuilen (warme kookplaten, hete oven,..).
Een brandwonde verzorgen
Een snijwonde verzorgen
Les 4: Een recept
Bij een recept gaan we de verschillende kook- bereidingstechnieken bekijken en de materialen die ervoor nodig zijn.
Zo zien we ook dat je sommige voedingsstoffen zowel kan bakken, koken en stomen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten