dinsdag 22 maart 2016

Superkrijter!

Superkrijter op school!
Superkrijter stuurde ons vorige week een brief. 
Zij vroeg onze hulp. En niet zo maar een beetje hulp! Maar wel een hele berg, lekker ouderwetse spierballenrollende hulp.

Namelijk straatkinderen helpen!

En dat leek ons nu echt wel geen klein bier!

Vrijdag kregen we opnieuw een mysterieuze brief. Superkrijter vertelde dat ze naar school zou komen en ons meer zou vertellen over haar plannen.

Maandag was ze er dan in levende lijve!  Een echte superheldin!!!

In de speelzaal vertelde ze eerst iets over zichzelf, wereldreizigster met een gouden hart, en over haar vrienden (straatkinderen) overal ter wereld.
Superkrijter zet zich in voor de mobiele scholen van Mobile School. Schooltjes die in grote steden overal ter wereld rondrijden om zo aan straatkinderen les te geven.
Superkrijter vroeg onze hulp. En we willen graag helpen!

Maar eerst moesten we bewijzen dat we stevig in onze schoenen staan. En of we dat bewezen hebben!

Na een spetterende quiz met toch wel enkele heel moeilijke vragen, een paar doe-opdrachten en het zingen van het strijdlied, zijn we klaar om haar te helpen en zelf Superkrijters te worden.

Binnenkort gaan we op zoek naar sponsors. We proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen van het belang van onderwijs voor straatkinderen. Elke naam wordt in het groot op de speelplaats gekrijt!

Met het verzamelde geld kan Superkrijter misschien wel een volledige mobiele school  maken en verschepen naar een stad waar veel straatkinderen uitkijken naar onderwijs. Dat kost algauw enkele duizenden euro's!
Maar wij gaan ervoor!

Wie meer info wil http://www.mobileschool.org/nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten