zondag 25 september 2016

Week 5, getallen tot 1000!


Je merkt het al, een hele drukke toets-week.

WERELDORIENTATIE
Voor wereldoriƫntatie gaf ik herhalingsvraagjes mee.
Deze gaan we uitvoerig bespreken op dinsdag, zo kan ik zien wie er nog probleempjes heeft en kan ik dat aanpakken.
Als je thuis merkt dat iets niet vlot gaat, zet er dan een sterretje bij op de herhalingsblaadjes, dan kan ik er extra aandacht aan besteden.
Ik geef dinsdag nog een 'leeg exemplaar' mee, de oplossingen krijg je er ook bij ;-)

TAAL
In de herhalingsbundel staat hier en daar HW, dat is huiswerk tegen donderdag.
Op deze manier leren ze hun toets. Er is eigenlijk geen extra inoefening nodig, alleen de kaders nalezen voordat je het huiswerk maakt is voldoende.
Opnieuw dezelfde opmerking: Gaat iets minder vlot, zet er een sterretje bij, ik geef dan extra uitleg.


Maar er zijn nog veel andere dingen deze week!

Scholencross op dinsdag 27/9 om 14u. Als je wil komen supporteren, kom dan een kwartiertje vroeger naar het park van Ninove, naast de sporthal.
De kinderen dragen hun turnkledij om hen goed te herkennen tussen de verschillende andere scholen. Voorzie stevige sportschoenen, een trui, een extra koekje voor wat suikers en eventueel een flesje water. Normaalgezien krijgen we ter plaatse wel een bekertje water maar ik speel graag zeker.
Ik hou tijdens de loopcross de truien bij en ze moeten die van mij na het lopen direct terug aandoen - om geen kou te vatten ;-)

Voor rekenen gaan we eerst de toets van sprong 1 nabespreken.
De meest voorkomende fouten zaten bij: de klok (kwart voor/over) en de deeltafels.


Op bingel.be staan speciale oefeningen klaar volgens de 'probleempjes' van de toets maar ook met extra's. Deze week volgen er een paar lessen met extra hulp en uitleg voor kinderen die hier of daar uitvielen. Voor de kinderen die alles onder de knie hebben zijn er uitdagende oefeningen voorzien.
We gaan ook de getallen tot 1000 verkennen!


Voor de festiviteiten rond Dr Hemerijckx hebben we al kralenkettingen in een bomen gehangen, we gaan deze week nog een boom versieren met allemaal 'koffie-toestanden'.
Ik speel met het idee: ninovieters = kaffeegieters en wil dus een echte koffieboom maken met kopjes, koffiepot, lepeltjes,... alle ' versleten koffiespullen' zijn welkom ;-)

Onze kralenboomGeen opmerkingen:

Een reactie posten