We werden opgesplitst in 2 keukens en dan nog eens in groepjes van 2 of 3 lln van onze klas, met 2 lln van het secundair. Met ons kleine groepje maakten we eerst het deeg klaar voor ons brood, zodat het kon rijzen.
Daarna startten we met het bereiden van onze maaltijd.
Elk groepje maakte alles klaar d.w.z. gestoofde worteltjes, aardappelpuree of gekookte aardappelen en gebakken balletjes.
Omdat we enkele leerlingen in onze klas hebben die halal eten, hadden we 2 mama's uitgenodigd om dit met een groepje te doen.
Als alle voorbereidingen waren getroffen : wortels en aardappelen schillen, gehakt bereiden met ei en chapelure, ging onze aandacht terug uit naar ons brood.
Dat hebben we nogmaals gekneed en in de over geplaatst op 180°C.
Toen begon het kookwerk van ons middagmaal:
Balletjes werden gebakken, aardappelen gekoot en worteltjes gestoofd met een uitje of bij de aardappelen voor de puree.
Natuurlijk hebben we alles opgegeten, geniet maar mee van de foto's.
De broodjes hebben 30 minuten gebakken op 180°C.
Ja, na het eten volgt de afwas ;-)
We hebben ervan genoten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten