vrijdag 4 april 2014

Pasen in de klas...

We hebben in de klas een lekker receptje uitgeprobeerd om met Pasen te serveren als voorgerechtje of aperitiefhapje.

Wat heb je nodig?
- 2 lepels mayonaise (liefst met citroen)
- 2 hardgekookte eitjes
- gehakte bieslook en/of peterselie
- peper en zout

Stap 1:
Neem 1 eitje, snij doormidden en haal er de eierdooier uit.
Leg de 2 stukken eiwit aan de kant.

Neem de eierdooier en het 2de eitje samen en plet met een vork:

Stap 2:
Doe 2 lepels mayonaise bij de geplette eitjes en meng goed:




















Stap 3:
Voeg nu de gehakte bieslook en/of peterselie:


Stap 4:
Proef eens een voeg indien nodig peper en zout toe.


Stap 5:
Doe de eiersalade in de eiwithelften van stap 1:

Stap 6:
Versier met nog een beetje bieslook of een blaadje peterselie en... smakelijk!

PS: Met de eiersalade die over is, kan je nog enkele lekkere toastjes maken.

 
Verras nu thuis je mama, papa, broer, zus,... eens met ons receptje,
zo heeft Pasen een extra verrassing ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten